ФСБ обшукує житло й офіс голови російської адміністрації Євпаторії. Його підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
ФСБ обшукує житло й офіс голови російської адміністрації Євпаторії. Його підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

Facebook / Филонов Андрей

В окупованому Криму відбуваються обшуки у приміщенні російської адміністрації Євпаторії. Їх проводить Федеральна служба безпеки (ФСБ) в межах кримінальної справи проти мера міста Андрія Філонова.

Про це повідомляє «Крим.Реалії» з посиланням на російського «главу Криму» Сергія Аксьонова.

«Позиція уряду Криму проста — недоторканних немає. Федеральна служба безпеки проводить оперативно-слідчі заходи, спрямовані на запобігання розкраданню бюджетних коштів, і перевіряє всіх без винятку посадових осіб. Усі чудово знають порядок контролю за бюджетними коштами, і якщо у правоохоронців зʼявилися питання до Філонова Андрія Володимировича, отже, він зобовʼязаний прояснити ситуацію і відповісти на всі питання, які ставлять ФСБ і слідчі органи», — заявив Аксьонов.

Кримінальну справу відкрили за ч. 3 ст. 286 КК Росії — перевищення посадових повноважень із заподіянням тяжких наслідків.

  • Андрій Філонов 2 квітня повідомив, що суд Євпаторії задовольнив позов міського прокурора про розірвання з ним трудового контракту. Приводом для цього стало «невжиття заходів з урегулювання конфлікту інтересів при призначенні директора муніципальної казенної установи». Філонов збирався оскаржити рішення суду.
  • Андрій Філонов став головою російської адміністрації Євпаторії в листопаді 2014 року.