Кабмін заборонив чартерні перельоти в Росію. Літати напряму зможуть тільки Червоний хрест, місії ООН і ОБСЄ

Дата:

Кабінет міністрів закрив чартерні (нерегулярні) рейси до Росії. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Під заборону потрапили будь-які прямі перельоти в Росію за винятком рейсів, необхідних для роботи місій ООН, ОБСЄ та Червоного хреста.

Регулярні авіарейси заборонені в Росії з жовтня 2015 року, коли набула чинності взаємна заборона на польоти між двома країнами.

Кабмін ухвалив таке рішення після скандалу, повʼязаного з візитом лідера «Опозиційної платформи — За життя» Юрія Бойка та члена політради партії «За життя» Віктора Медведчука в Росію 22 березня. Тоді вони зустрілися в Москві з премʼєр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою «Газпрому» Олексієм Міллером. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше від нинішньої ціни та продовжити транзит через Україну на базі діючого контракту.

«Ми зробили аналіз перельоту пана Бойка до країни-агресора. Він скористався лазівкою в нашому законодавстві, отримав добро від ФСБ Росії і прямим перельотом Київ — Москва потрапив на переговори з премʼєр-міністром країни-агресора. Тому ми пропонуємо постанову про внесення змін до положення про використання повітряного простору України», — заявив на засіданні Кабміну Арсен Аваков.