Reuters: Сенатори США підготували законопроект, який має стримати Росію від втручання в американські вибори

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Reuters: Сенатори США підготували законопроект, який має стримати Росію від втручання в американські вибори

The White House / Flickr

Група сенаторів США від Демократичної та Республіканської партій внесуть на розгляд Конгресу законопроект про посилення санкцій проти Росії. Це має статися в середу, 3 квітня.

Про це пише Reuters із посиланням на власні джерела.

Відповідно до законопроекту, директор національної розвідки США протягом 30 днів після будь-яких американських виборів федерального масштабу має прозвітувати, чи було зовнішнє втручання. Якщо так, то санкції накладають протягом 10 днів. Це може стосуватися не тільки Росії, але й інших країн.

Санкції стосуватимуться банківського, енергетичного та оборонного секторів економіки Росії, а також суверенного російського боргу.

Законопроект має назву DETER Act (Defending Elections against Trolls from Enemy Regimes Act) — «Закон про захист виборів від тролів ворожих режимів», або «Закон про запобігання».

Співаторами є сенатори Кріс Ван Голен (демократ від штату Меріленд) і Марко Рубіо (республіканець від штату Флорида).

  • 27 березня державний секретар США Майкл Помпео заявив, що наступного тижня Штати разом з членами НАТО оголосять про нові санкції проти Росії за її дії в Україні.
  • Спеціальний прокурор Роберт Мюллер під час свого розслідування не знайшов змови між переможцем президентських виборів Дональдом Трампом і російською владою. Про це йдеться в листі генпрокурора Вільяма Барра, опублікованому на сайті Конгресу.