Кабмін дозволив «Нафтогазу» з квітня знизити ціни на газ для населення. Компанія стверджує, що зробила це ще в березні

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія НАК «Нафтогаз України» заявила, що виконала рішення Кабінету міністрів про зниження ціни на газ для населення ще в березні. Про це повідомляється у Twitter компанії.

«Ціна газу для населення, яке купує газ безпосередньо у газопостачальної компанії «Нафтогаз України», була вже знижена з 1 квітня, про що «Нафтогаз» повідомив публічно ще в березні», — йдеться в повідомленні.

У компанії пояснили, що зробили це за рахунок зменшення власної маржі.

На засіданні Кабміну в середу, 3 квітня, «Нафтогазу» «дали можливість» знизити ціну на газ для побутових споживачів. «Якщо конʼюнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, «Нафтогаз» зобовʼязаний продавати для населення газ за ціною, яка визначається як середньоарифметична ціна газу, за якою державна компанія пропонує газ промисловим споживачам за умови попередньої оплати», — пояснили в уряді.

В іншому випадку, якщо ціна для промисловості зростає, «Нафтогаз» має продавати газ для населення за ціною, встановленої Кабміном.

«За прогнозами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, тенденція до зниження цін на газ буде спостерігатися в Україні до грудня 2019 року. Це і дало підстави уряду знизити ціну на газ для населення», — сказано в повідомленні.