«Приходили по документи». Агентство з розшуку корупційних активів пояснило причини обшуків НАБУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне антикорупційне бюро приходило з обшуком до Національного агентства з питань розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), для вилучення документів, повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна» глава АРМА Антон Янчук.

«Деякий час тому НАБУ зверталося із запитами до АРМА про надання матеріалів та інформації, частина з них була надана, а частину ми не могли надати, тому що закон вимагає, щоб отримати доступ до певних документів, чутливих, які містять персональні дані, потрібен дозвіл суду. Тому ми запропонували НАБУ звернутися до суду за дозволом для доступу до всього пакету документів, які їх цікавлять», — пояснив Янчук.

За його словами, НАБУ отримало доступ і висунуло його АРМА до виконання. «Ми, дотримуючись вимог закону, надаємо всю потрібну НАБУ інформацію, робимо ксерокопії документів, надаємо доступ до службових приміщень. Тому, власне, нічого екстраординарного не відбувається», — пояснив Янчук.

  • У середу, 3 квітня, НАБУ провело обшуки в Агентстві з розшуку корупційних активів. У прес-службі НАБУ пояснили, що обшуки проходили у справі, в якій фігурують правоохоронці та представники «судових гілок», дії яких завдали юридичним особам збитків на суму понад 9,5 млн грн.