Геращенко видалила допис про російського правовласника відео Зеленського і визнала, що розповсюдила фейк

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Перша заступниця спікера парламенту Ірина Геращенко визнала, що помилилася, поширивши повідомлення про російську компанію, яка нібито володіє правами на відео кандидата у президенти Володимира Зеленського.

«Це про дорогий і пафосний ролик Зе про стадіон. Його знімав місцевий продакшн, як з’ясувалося, а РФ-компашки просто відразу радісно його залили собі та позначили свого фаворита на українських виборах», — написала Геращенко у Facebook.

Такий висновок вона зробила після юридичної консультації.

«Юристка Ольга Деркач, професіонал в авторському праві, зазначила, що фіктивний правовласник — робот, який автоматом забиває авторські права на весь контент, що був використаний в новинах РФ», — додала вона.

Попередній допис Геращенко видалила.

Раніше Ірина Геращенко написала в Facebook, що права на відео Володимира Зеленського, де він запрошує Петра Порошенка на дебати на НСК «Олімпійський», належать російській компанії Kedoo Entertainment Russia.

Про це також писали користувачі соцмереж.

Пізніше прес-служба Зеленського заявила, що російська компанія Kedoo Entertainment Russia не має стосунку до відеоролика.

«Ми вважаємо цю інформацію черговою безпорадною і нудною спробою дискредитації. Виключно і тільки «Зе! Команда» є правовласником усього аудіовізуального контенту, який використовується у відеороликах та інших відео- і аудіопродуктах, вироблених і трансльованих в рамках виборчої кампанії Володимира Зеленського», — цитує прес-службу «Інтерфакс».

  • Артист Володимир Зеленський запропонував президенту Петру Порошенку провести передвиборчі дебати на стадіоні НСК «Олімпійський». Про це він заявив у відеозверненні, яке виклав 3 квітня.
  • Президент Петро Порошенко прийняв виклик артиста, кандидата в президенти Володимира Зеленського взяти участь у дебатах на стадіоні. Відповідь чинного глави держави розміщена на його сторінках у соціальних мережах.
  • У Національній суспільній телерадіокомпанії заявили, що мають технічну можливість провести трансляцію дебатів зі стадіону «Олімпійський», але для цього треба внести зміни у законодавство.