На сафарі в Уганді викрали туристку зі США разом із гідом. Вимагають півмільйона доларів викупу

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Сили безпеки Уганди третій день шукають американську туристку та її провідника. У вівторок, 2 квітня, їх викрали бойовики в Національному парку імені Королеви Єлизавети, пише AFP.

«Операція з порятунку туриста досі триває», — заявив міністр туризму Уганди Годфрі Киванда сьогодні вранці.

Четверо озброєних викрадачів зупинили групу туристів під час сафарі. Вони забрали американку та водія, але залишили двох інших туристів, яких поліція назвала «літньою парою». Їм вдалося підняти тривогу і покликати на допомогу.

За даними правоохоронців, бойовики викрали 35-річну американку Кімберлі Сʼю Ендикотт і її водія Джина Пола, 48-річного гіда по сафарі з багаторічним досвідом роботи. Бойовики скористалися мобільним телефоном жінки та зажадали викуп у розмірі $500 тисяч за їхнє звільнення.

Зараз сили безпеки Уганди роблять усе можливе, щоб вистежити бойовиків.

Посольство США в Кампалі заявило, що їм відомо про викрадення людей, і попередило своїх громадян «проявляти обережність при поїздках у цей район через заходи безпеки, що тривають». Солдати розійшлися вздовж кордону з Конго, але вважають, що пара все ще залишається у країні.

Національний парк імені Королеви Єлизавети — один з найпопулярніших заповідників у Східній Африці. Туристи приїжджають сюди, щоб побачити левів, бегемотів, крокодилів, шимпанзе та інших диких тварин біля озер, у савані, в лісах і на болотах. Парк розташований уздовж кордону з конфліктними регіонами Демократичної Республіки Конго і межує зі знаменитим національним парком Вірунга, найстарішим в Африці. Численні групи ополченців і озброєні банди бродять у цій місцевості.