У Києві запустили єдиний реєстр домашніх тварин. Собак та котів оснастять QR-кодами

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Києві запустили єдиний реєстр домашніх тварин. Собак та котів оснастять QR-кодами

Гонтар Володимир / УНІАН

У міській лікарні ветеринарної медицини презентували єдиний у Києві Реєстр домашніх тварин. Це єдиний столичний сервіс для реєстрації котів та собак. Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як працює сервіс, на прикладі власних котів показав директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров. Спочатку тварину реєструють на сайті https://pets.kyivcity.gov.ua. Потім відбувається обов’язкова верифікація тварини у муніципальній ветлікарні.

Після чого власник домашнього улюбленця має можливість скористатися наступними функціями:

  • Зчитування QR-коду на жетоні (якщо тварина з жетоном загубилася і її хтось знайшов, то одразу може зв’язатися з власником);
  • Функція знайденої тварини або жетону (якщо людина знаходить тварину без жетону або з пошкодженим жетоном, вона може скористатися функцією «Знайшов тварину» на сайті Реєстру. Треба лише натиснути кнопку «Знайшов тварину», заповнити основну інформацію щодо самої тварини або жетону та відправити її реєстратору);
  • Функція загубленої тварини (якщо власник загубив свого улюбленця, у своєму особистому кабінеті він має натиснути кнопку «Розшук», після чого інформація потрапить до реєстратора, який розпочне пошук через базу тварин та розмістить повідомлення на комунікаційних платформах).

Гонтар Володимир / УНІАН

У майбутньому можливості Реєстру розширяться. Зокрема, розробники працюють над функцією пошуку власників для безпритульних тварин.

На даний момент у системі налічується більше 700 домашніх улюбленців, і їхня кількість постійно зростає. Базу кожного дня поповнюють старими реєстраціями, що були проведені на паперах з 2017 року.