Вибух авто в Києві: у ГПУ заявили про теракт проти спецслужбовця, підривник помер у лікарні

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Вибух авто в Києві: у ГПУ заявили про теракт проти спецслужбовця, підривник помер у лікарні

Фото УНІАН

У Києві, в Голосіївському районі на вулиці Вільямса, у ніч на 4 квітня підірвали автомобіль Chevrolet Evanda. У Генпрокуратурі назвали підрив терористичною атакою на співробітника однієї з українських спецслужб.

Представник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що внаслідок вибуху загинув чоловік, який закладав вибухівку під автомобіль.

«Під час закладки вибухівки, внаслідок спрацьовування вибухового пристрою вказаний чоловік [підривник] отримав численні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, від яких помер у лікарні, не приходячи до тями», — зазначив Лисенко.

Слідчим відділом Голосіївського управління поліції розслідуються кримінальні провадження за ст. 115 (замах на вбивство) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво доручено Головній військовій прокуратурі.

Зараз слідчі вивчають відеозаписи з камер спостереження і ведуть досудове розслідування.

Раніше видання «Українська правда» повідомило з посиланням на своє джерело, що замах був на співробітника військової розвідки. У військовій прокуратурі центрального регіону заявили, що замах був не на їхнього співробітника.

У Головному управлінні розвідки Міноборони також цю інформацію спростували. «За нашою інформацією, цей автомобіль не належав ні співробітнику, ні самому управлінню», — повідомили у прес-службі.

У Службі безпеки tһеБабелю повідомили, що підрив не був направлений на співробітників чи контррозвідників СБУ. Нацполіція теж не називає ціль замаху, посилаючись на таємницю розслідування.