«Зважували кожне слово». У штабі Порошенка пояснили відмову від «вибачень» у зверненні президента до Зеленського та переказали їхній зміст

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У передвиборчому штабі президента Петра Порошенка пояснили відмову від вибачень перед артистом Володимиром Зеленським через рішення не згадувати політичні передумови дебатів. Про це на брифінгу заявив спікер штабу Олег Медвєдєв.

Він розповів, що звернення Порошенка готувалося доволі ретельно. «Це була важлива заява, такі не робляться експромтом, зважувалося кожне слово», — зазначив спікер.

За словами Медвєдєва, розглядалося багато різних варіантів тексту, в одному з них планувалося порушити питання вибачень. Він також переказав приблизний зміст вибачень Порошенка перед Зеленським за «маріонетку Коломойського»:

«Якщо Володимир Зеленський не отримував 41 мільйон доларів від структур Коломойського, не користується його транспортом, адвокатами, охороною, якщо Зеленського сім років розкручує не канал Коломойського, тоді звиняйте, тоді вибачте», — сказав спікер.

Врешті-решт, за словами Медведєва, ця частина не потрапила до фінального тексту звернення президента через позицію штабу, що звернення мало бути коротким, та відмову від згадування політичних передумов дебатів.

Згідно з виборчим законодавством, дебати між учасниками другого туру проходять в останню пʼятницю перед повторним голосуванням, тобто 19 квітня. Їх має організувати та провести Національна суспільна телерадіокомпанія у період з 19 до 22 години вечора.