Дружина Безоса отримає чверть його частки в Amazon після розлучення. Їй відійде близько $35 мільярдів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Дружина Безоса отримає чверть його частки в Amazon після розлучення. Їй відійде близько $35 мільярдів

DAEWOO KANG / Flickr

Власник найбільшого в світі онлайн-рітейлера Amazon Джефф Безос та його дружина Маккензі Безос завершили розлучний процес . Про це Маккензі повідомила у Twitter.

Маккензі Безос розповіла, що за результатами процесу поступилася колишньому чоловікові своєю часткою в газеті The Washington Post і космічній компанії Blue Origin, а також 75% їхньої загальної частки в Amazon.

За даними ЗМІ, Джефф Безос володів 16% Amazon. Цей пакет оцінювався вище $140 млрд. Тепер у його колишньої дружини залишиться 4% компанії (близько $35 млрд). Навіть після цього Безос залишиться найбагатшою людиною в світі.

Джефф і Маккензі Безос оголосили про розлучення в січні, після 25 років шлюбу. Вони познайомились у 1993 році під час роботи в інвестиційній компанії D. E. Shaw, де він був віце-президентом, а вона аналітиком. У 1994 році вони звільнилися і почали створювати Amazon. У пари четверо дітей.

  • Після розлучення американський таблоїд National Enquirer опублікував серію матеріалів про роман Безоса з американською телеведучою Лорен Санчес, а також їхні спільні фотографії і приватне листування. За даними NE, вони кілька разів таємно зустрічалися в пʼятизіркових готелях.
  • Сам Безос 7 лютого опублікував листування з представником видавництва American Media, який випускає таблоїд National Enquirer, і звинуватив його в шантажі. Видавець Девід Пекер дружить з президентом Дональдом Трампом. Безос, у свою чергу, є власником видання The Washington Post, опозиційно налаштованого до Трампа. Розслідувати, як таблоїд отримав його листування, Безос найняв Гевіна де Беккера — фахівця з безпеки публічних персон.
  • За інтимні фотографії та листування засновника Amazon Джеффа Безоса National Enquirer заплатив $200 тисяч. Компромат на найбагатшу людину світу журналістам передав Майкл Санчес — брат коханки Безоса, телеведучої Лорен Санчес.