Аваков вважає «спілкування» Зеленського та Порошенка через відеоролики незаконним

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає порушенням законодавства обмін відеозверненнями між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським і чинним президентом Петром Порошенком. Про це він сказав в ефірі телеканалу «1+1».

«Я вважаю, те, що вони роблять зараз, обмінюючись роликами один проти одного і маючи таку риторику — це прямо порушує закон України, тому що агітація на другий тур може початися тільки тоді, коли будуть підведені підсумки першого, тобто на рівні 10 числа», — сказав Аваков. Також він назвав «маразмом» обговорення здачі аналізів кандидатів у Президенти.

У той же час, Аваков додав, що МВС готове забезпечити охорону правопорядку, якщо буде ухвалене рішення про їх проведення на «Олімпійському». «Коли буде рішення, що дебати будуть проходити на «Олімпійському», то ми, безумовно, забезпечимо порядок. Ми проходили і фінал Ліги чемпіонів, і матчі збірної, і були відчайдушні протистояння», — сказав Аваков. Разом з тим міністр застеріг про потенційні конфліктні ситуації, якщо на стадіоні можуть зібратися численні прихильники обох кандидатів.