Ассанжа можуть вислати з посольства Еквадору в Лондоні. На його підтримку активісти поставили намети і запалили свічки

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа найближчим часом вишлють з дипломатичного представництва Еквадору в Лондоні. Про це йдеться в Twitter міжнародної організації.

У WikiLeaks зазначають, що джерелом цієї інформації є високопосадовець в Еквадорі. Термін висилки Ассанжа — протягом «декількох годин або днів».

Також в організації стверджують, що мають дані, згідно з якими між Еквадором і Великою Британією було укладено угоду про арешт Джуліана Ассанжа.

У Міністерстві закордонних справ Еквадору не підтвердили інформацію про висилку Джуліана Ассанжа, натомість назвали це «образливими» та «необґрунтованими чутками», пише видання El Comercio.

Нині під посольством Еквадору в Лондоні активісти на підтримку Ассанжа встановили намети та запалили свічки. Вони ведуть цілодобовий стрім.

Нагадаємо, засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа у 2010 році звинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні в Швеції. Скандинавська країна видала ордер на його арешт, а Ассанж попросив прихистку на території посольства Еквадору в Лондоні. З 2012 року він перебуває в посольстві, де отримав політичний притулок.