Готелі Брунею закрили свої акаунти в соцмережах після того, як їх почали бойкотувати світові зірки

Дата:
Готелі Брунею закрили свої акаунти в соцмережах після того, як їх почали бойкотувати світові зірки

The Dorchester

Девʼять розкішних готелів, що належать держкомпанії Brunei Investment Agency, закрили акаунти в соціальних мережах. Їхні сторінки стали недоступними, повідомляє ВВС.

Мова йде про всесвітньовідомі готельні мережі The Dorchester (Лондон), 45 Park Lane (Лондон), Coworth Park (Велика Британія), The Beverly Hills Hotel (Беверлі-Хіллз), Le Meurice (Париж), Plaza Athenee (Париж), Eden (Рим), Hotel Bel-Air (Лос-Анджелес) і Principe di Savoia (Мілан).

Раніше саме ці девʼять готелів закликав бойкотувати голлівудський актор Джордж Клуні через введення у Брунеї смертної кари за одностатеві відносини. До бойкоту приєдналися світові знаменитості: комедійна актриса Елен Чі Дедженерес, співак Елтон Джон.

«Щоразу, коли ми зупиняємося, проводимо зустрічі або обідаємо в будь-якому з цих девʼяти брунейських готелів, ми вкладаємо гроші прямо в кишені людей, які вирішують забивати камінням і бити своїх громадян за те, що вони геї», — написав Клуні в колонці на Deadline Hollywood.

Напередодні в акаунтах готелю The Dorchester зʼявилася корпоративна заява: «Dorchester Collection — інклюзивна і різноманітна компанія, яка не терпить ніякої дискримінації. Незважаючи на те, що ми віримо у відкрите та прозоре спілкування, ми були змушені закрити сторінки нашого готелю у соцмережах через персональні загрози, спрямовані проти наших співробітників, за яких ми несемо відповідальність», — йдеться в заяві.

ЛГБТ-прайд у Лондоні закликав пікетувати готель The Dorchester у суботу, 6 квітня.

«Якщо ви хочете висловити своє обурення й жах з приводу недавніх законів, введених у #Brunei, приєднуйтесь до пікету готелю #Dorchester (належить султанові Брунею) в цю суботу», — йдеться у Twitter Pride in London.

  • У 2014 році султан Брунею Хассанал Болкіах ввів у Кримінальний кодекс закони шаріату, щоб посилити вплив ісламу на еліту країни і представників монархії, дві третини з яких є мусульманами. Раніше гомосексуальні стосунки у країні каралися увʼязненням до 10 років.
  • Але з 3 квітня в Брунеї почали діяти поправки до Кримінального кодексу, які базуються на законах шаріату. Влада запровадила страту через забивання камінням за одностатевий секс, подружню зраду і зґвалтування. Серед інших нововведень у кримінальному кодексі передбачена ампутація кінцівок за крадіжки, зокрема дітям.