В Одесі пройшли завершальні випробування крилатої ракети «Нептун». Скоро вони надійдуть у Військово-морські сили

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На військовому полігоні в Одесі пройшли завершальні випробування нової крилатої ракети «Нептун» виробництва ДККБ «Луч». Про це повідомив президент Петро Порошенко та опублікував відео випробувань.

«Вітаю всіх із вдалим випробуванням крилатої ракети «Нептун», яка буде поставлена на озброєння Військово-морських сил Збройних сил України», — написав він у Facebook.

Під час випробувань секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що ракета дуже ефективна і здатна вражати цілі на відстані 300 км. Він також відзначив успіх зброї на попередніх випробуваннях, коли «Нептун» потрапив у ціль на відстані 280 км.

Що таке «Нептун»?

Зброя являє собою комплекс із ракети та трьох видів пускових установок — корабельного, наземного і повітряного базування. «Нептун» призначений для знищення ворожих кораблів з водотоннажністю до 5000 тонн. Бойова частина ракети вагою у 160 кг оснащена самонавідною боєголовкою осколково-фугасного проникаючого типу, що дозволяє з одного ураження повністю вивести з ладу ворожу одиницю.