ЦВК отримала протоколи з усіх виборчих округів. Остаточні результати можуть оголосити 7 квітня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Центральна виборча комісія отримала протоколи виборчих комісій про підсумки голосування у всіх 199 територіальних виборчих округах, повідомляє прес-служба ЦВК.

У пʼятницю комісія прийняла на опрацювання протоколи окружних виборчих комісій ще з двох територіальних округів. Документи надійшли з округів №127 (Миколаївська область) та №186 (Херсонська область).

Крім того, ЦВК отримала з 8 округів уточнені протоколи. Також на засіданні члени Центрвиборчкому підбили підсумки голосування за кордоном, підписавши відповідний протокол ОВК. У засіданні Центрвиборчкому оголошено перерву.

Як пише «Голос України», заступник голови ЦВК Євген Радченко вважає, що остаточні результати можуть встановити до 7 квітня, якщо їх не будуть оскаржувати. За законодавством, офіційні результати першого туру мають бути оголошені до 10 квітня.

  • Артист Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко вийшли до другого туру виборів президента. Про це стало відомо після обробки Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів.
  • Зеленський отримав 30,24% голосів. Порошенко — 15,95%. На третьому місці — Юлія Тимошенко з 13,4%.