Гриценко програв суд проти Google за розповсюдження матеріалу про себе

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко програв судовий позов проти Google Україна про поширення замовного, на його думку, матеріалу. Про це йдеться в матеріалах Подільського райсуду Києва.

Про якого кандидата в президенти йдеться, в рішенні не зазначено, проте наведено постанову Центральної виборчої комісії № 62, якою його зареєстрували як кандидата. Нею був зареєстрований Анатолій Гриценко.

Згідно з документами справи, 20 березня в пошуковій системі Google було виявлено поширення матеріалу, який займав першу позицію в її видачі. Розміщений матеріал, за твердженням Гриценка, містив неправдиву інформацію про нього.

«Вказаний матеріал поширювався з маркером «Реклама», що свідчить про те, що матеріал займав першу позицію у звʼязку з оплатою місця в пошуковій системі Google», — йдеться в матеріалах справи.

Протиправні дії пошуковика, на думку Гриценка, полягають у розповсюдженні недостовірної інформації через «виведення посилання на сайт на перше місце у своїй пошуковій системі».

Суд дійшов висновку, що матеріали справи не містять доказів про те, що Google Україна поширювала неправдиву інформацію про Гриценка, а також відсутні докази того, що саме Google Україна є власником сайту www.google.com.