Координатор ОБСЄ відвідав українських заручників на Донбасі. Їх не звільняють більше 4 років

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Координатор Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріш зустрівся з українськими заручниками — військовополоненими, яких бойовики не звільняють вже більше 4 років. Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

«У ці дні координатор ОБСЄ в гуманітарній групі посол Тоні Фріш відвідав окупований Донецьк, де, за нашою попередньою інформацією, зустрівся з чотирма заручниками — військовими, яких бойовики не звільняють більше 4 років, попри всі наші зусилля. Також бойовики показали йому ще двох цивільних, незаконно утримуваних окупантами», — зазначила вона.

У той же час Геращенко уточнила, що координатор ОБСЄ «так і не зустрівся з іншими заручниками, на відвідуванні яких так наполягала українська сторона».

«...зокрема, зі Станіславом Асєєвим. Загалом, йому дали можливість побачити лише третину з тих, на обовʼязковому відвідуванні яких ми наполягали, і які були в списку з проханням обовʼязково перевірити», — наголосила вона.

Геращенко також розповіла, що сімʼї українських заручників звернулися до Фріша з проханням передати листи своїм рідним, привести відповіді від них і порушити питання про можливість телефонного дзвінка родичам.