Аеропорт Стамбула переїжджає. Українців просять стежити за своїми рейсами

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Міжнародний аеропорт імені Ататюрка в турецькому місті Стамбул переводить усі комерційні та пасажирські рейси в новий аеропорт, у звʼязку з чим українцям рекомендують відстежувати інформацію про свої рейси. Про це повідомляє прес-служба генерального консульства України в Стамбулі.

«Інформуємо, що Міжнародний аеропорт ім. Ататюрка в Стамбулі (код IATA — IST) з 03:00 години 5 квітня 2019 року починає поступовий трансфер усіх комерційних і пасажирських авіарейсів до нового аеропорту Стамбула (код IATA — ISL) і повністю припинить свою діяльність в 02:00 годині 6 квітня 2019 року», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що перенесення рейсів триватиме до 24:00 7 квітня, у звʼязку з чим українців просять стежити за змінами у своїх рейсах.

«З метою уникнення можливих логістичних ускладнень в період з 03:00 5 квітня до 24:00 7 квітня 2019 року всім подорожуючим рекомендується відстежувати інформацію на веб-сайтах відповідних авіаліній і контактувати з ними для отримання актуальної інформації про виконання, скасування, перенесення рейсів», — підкреслюється в повідомленні.

  • Аеропорт британського Манчестера змінив назву української столиці з Kiev на Kyiv. Про це повідомляє на сторінці в Facebook посольство України у Великобританії.
  • МЗС України у жовтні 2018 року розпочало онлайн-кампанію #CorrectUA, в якій просить іноземців правильно писати назву української столиці — #KyivNotKiev. Ініціативу підтримали аеропорти Лондона, Таллінна, Будапешта, Вільнюса та інших міст Європи.