«Для старих політиків корупція — як вода для риби». У Зеленського запропонували нову антикорупційну систему

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Штаб кандидата в президенти України Володимира Зеленського закликав «не винаходити велосипед» і запропонував нову антикорупційну систему. Про це йдеться в Telegram-каналі «Команда Зеленського».

«Ми підкреслюємо, що в цій сфері винаходити велосипед не потрібно. Давно відомо — що треба робити. Просто політичної волі ніколи не було. Помилково сподіватися, що наскрізь корумпована державна система буде мати бажання позбавити себе харчової бази. Для старих політиків корупція — це те саме, що вода для риби. Стара «політична еліта» проти корупції — це те саме, що і бджоли проти меду», — йдеться в повідомленні.

Так, нова антикорупційна система повинна: забезпечити реальну незалежність всього ланцюга відповідних органів; скасувати недоторканність; забезпечити чесне і справедливе суддівство за допомогою міжнародного Вищого економічного суду.

Також вона передбачає зміну функцій силових структур; максимальну декриміналізацію економіки; збільшення покарання для корупціонерів; просування електронних послуг з боку держави; залучення громадян до процесу виявлення корупції.

Крім того, планується звернення до західних правоохоронців, щоб вони почали розслідування проти українських корупціонерів.