Скандал з лідером союзу угорців Румунії: українського посла звинуватили у брехні

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Посла України в Румунії Олександра Банкова звинуватили у брехні після слів про те, що лідеру союзу угорців Румунії Хунору Келемену заборонили вʼїзд в країну ще в 2017 році. Відповідний пост дипломат розмістив на своїй сторінці в Facebook.

«Пану Келемену Хунору заборонений вʼїзд на територію України з 03.11.2017 року. З того часу він вже намагався вʼїхати в Україну з угорським паспортом і йому було відмовлено, тому він точно знав про прийняте українською стороною рішення», — зазначив він.

У відповідь на це Хунор Келемен звинуватив українського дипломата у брехні.

«Заява посла України в Румунії Олександра Банкова, в якій говориться, що я раніше намагався вʼїхати в Україну з угорським паспортом, не відповідає дійсності. За останні 20 років я жодного разу не був в Україні і ніколи не користувався угорським паспортом. Я можу надати документи сьогоднішнього інциденту», — підкреслив він.

  • Лідер партії «Демократичний союз угорців Румунії» Хунор Келемен заявив, що його не пустили в Україну після того, як годину протримали на пункті пропуску. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.