Британія хоче зобовʼязати Facebook, Twitter і Instagram ретельніше перевіряти контент

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Британія хоче зобовʼязати Facebook, Twitter і Instagram ретельніше перевіряти контент

Tim Bennett / Unsplash

Департамент цифрових технологій, культури, медіа та спорту уряду Великої Британії хоче зобовʼязати Facebook, Twitter і Instagram ретельніше фільтрувати контент для британських користувачів. Інакше їм можуть загрожувати великі штрафи.

Як пише Bloomberg, департамент уже вніс таку пропозицію на розгляд.

На думку урядовців, зараз компанії недостатньо слідкують за наявністю жорстоких зображень, відео. Також ідеться про насильство над дітьми.

«Інтернет-компанії повинні почати брати на себе відповідальність за свої платформи та допомагати відновлювати довіру громадськості. Надто довго ці компанії не робили достатньо для захисту користувачів, особливо дітей та молоді, від шкідливого змісту», — сказала премʼєр-міністр Британії Тереза Мей.

Одна з причин такої пропозиції — нещодавній теракт у Новій Зеландії, який стрілок транслював онлайн у Facebook.

  • 15 березня в Новій Зеландії злочинець напав на дві мечеті в місті Крайстчерч. Внаслідок стрілянини загинули 50 осіб, ще принаймні 20 були важко поранені. Стрілець вів трансляцію розстрілу з нашоломної камери GoPro. Головний підозрюваний — 28-річний австралієць Брентон Таррант. Він опублікував «маніфест», у якому виступив проти іммігрантів, назвавши їх «загарбниками».
  • Парламент Австралії 4 квітня ухвалив закон, який зобовʼязує компанії, що володіють соцмережами, оперативно видаляти контент, якщо він містить сцени насильства. За порушення нової норми їх будуть штрафувати на суму до 10% від їхнього річного світового обороту, а керівництву загрожує до трьох років тюремного увʼязнення.