Німецькі політики домагаються зняття санкцій з Росії у Раді Європи. Вони направили листа президенту ПАРЄ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Німецькі депутати та дипломати почали відкриту кампанію за зняття санкцій з Росії у Раді Європи. Як повідомляє «Європейська правда» з посиланням на західних дипломатів, німецькі політики спробують домогтися результатів у цьому напрямку вже на весняній сесії ПАРЄ.

Наголошується, що почати діалог із Росією без тиску хочуть представники обох ключових сил урядової коаліції — «Християнсько-демократичний союз Німеччини» і «Християнсько-соціальний союз у Баварії», а також соціал-демократи.

Депутати від ХДС і СДПН вже направили листа до президента ПАРЄ з проханням переглянути санкційні правила, а саме — прибрати право Асамблеї накладати санкції на делегації держав при затвердженні їхніх повноважень.

За даними видання, ідею зняття санкцій підтримує особисто Ангела Меркель, а німецькі депутати ведуть розʼяснювальну роботу з іншими парламентарями у ПАРЄ, переконуючи їх у тому, що конфлікт між РФ і Україною — це «передвиборча технологія», у якій Європа не повинна брати участь.

Німеччина таким чином може домогтися ліквідації санкційного механізму вже на квітневій сесії ПАРЄ.

Посол Британії у Раді Європі Крістофер Івон у своєму Twitter назвав спробу скасування вищевказаного права «хімічною кастрацією» Ради Європи. «І це точно не те, до чого ми прагнемо», — написав він.

  • У січні бюро Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) змінило правила формування комітетів. Через це чотири свої місця у регламентному комітеті втратила українська делегація. У регламентному комітеті розробляються зміни, які можуть дозволити ПАРЄ зняти санкції з Росії, дозволивши її делегації повернутися в Асамблею.