Bloomberg: Конгресмени США «втомилися» від нових санкцій проти Росії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Конгресмени США не можуть прийти до спільного рішення у питанні про санкції проти Росії та вже «втомилися» від цієї теми. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на сенатора-республіканця Марко Рубіо.

«Тут спостерігається певна втома від теми санкцій. Сподіваюся, що нам все ж таки вдасться залучити більше людей на свою сторону», — сказав він, пояснивши, що конгресмени не прийшли до спільного розуміння методів, які зможуть принести необхідний ефект економічних санкцій.

Наголошується, що багато американських політиків хочуть більш серйозного покарання для Росії за втручання у вибори США в 2016 році та агресивні дії в інших країнах, проте побоюються, що більш сильні заходи можуть негативно позначитися на економіці США. Також труднощі приносить розкол у Конгресі.

«Санкції часто виявляються мечем із двостороннім лезом. Слід трохи почекати та подумати, що ми у реальності можемо зробити», — сказав глава сенатського комітету з внутрішньої безпеки республіканець Рон Джонсон.

Сенатор-демократ Марк Уорнер заявив, що інтерес до санкцій у конгресменів може зрости після публікації підсумків розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує можливе втручання РФ у американську виборчу кампанію.

Сенатор-демократ Джинн Шейхин додав, що на збільшення інтересу також може вплинути російська військова присутність у Венесуелі.