Американські військові показали гарнітуру змішаної реальності HoloLens 2 від Microsoft. Вона дозволить бійцям підвищити ефективність

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Американські військові показали гарнітуру змішаної реальності HoloLens 2 від Microsoft. Вона дозволить бійцям підвищити ефективність

US Army

Армія США вперше показала нову інтегровану систему візуального доповнення (The Integrated Visual Augmentation System) — гарнітуру змішаної реальності HoloLens 2, яка була створена компанією Microsoft у межах $480-мільйонного контракту з Пентагоном.

Як повідомляє телеканал CNBC, HoloLens 2 призначена для інтерактивного навчання бійців злагодженої роботи та ефективності в умовах бою.

Першу версію гарнітури для випробувань військові отримали в березні 2019 року. Журналістам заборонили знімати роботу IVAS, але репортеру CNBC дозволили одягнути HoloLens 2 та описати відчуття. За його словами, пристрій занурює у світ в стилі компʼютерної стрілялки Call of Duty.

US Army

US Army

Гарнітура налаштовує схожий до компʼютерних ігор інтерфейс. Вона виводить у живому зображенні карту місцевості та будівель, а також показує всіх інших членів загону з IVAS. У правому куті відображається компас, який не дозволяє відволікатися на карту. Також гарнітура позначає ворогів.

За словами журналіста, гарнітура оснащена просунутим нічним баченням, завдяки тепловізору FLIR. «Коли я спробував нічне бачення, люди пофарбувались у яскраво-білий, ніби всі в приміщенні стали привидами. З вимкненим світлом я побачив, що хтось стоїть за папороттю, чого не зміг би помітити інакше», — сказав він.

Гарнітура не закриває і не «темнить» реальні обʼєкти та максимально зручно дозволяє бійцеві цілитися.

Військові зазначили, що HoloLens 2 поки не призначена для носіння з шоломами. Проте наступна версія буде зменшена до розміру сонячних окулярів.