Аласанія: Дебати на «Олімпійському» коштуватимуть не менше ніж 6 мільйонів гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Проведення дебатів на стадіоні НСК «Олімпійський» між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським і Петром Порошенком коштуватимуть не менше 6 млн гривень. Про це в коментарі «Українській правді» повідомив голова Національної суспільної телекомпанії (НСТУ) Зураб Аласанія.

«Основні речі — це оренда стадіону. Його потрібно буде орендувати щонайменше на два дні, щоб усе це влаштувати і побудувати там сцену. Далі залежить від самих сцен, де буде їхнє розташування, які екрани там будуть, освітлення, озвучення і так далі. Разом усе це потягнуло приблизно на 6 мільйонів», — розповів Аласанія.

За його словами, якщо буде доведено, що дебати на стадіоні — це політична агітація, то кандидатам доведеться ще заплатити телеканалам за трансляцію. «Це окремі суми, які я порахувати не можу. У ЦВК лежать ці прайси, вони незмінні вже і додатково це може бути ще 6 мільйонів», — сказав глава НСТУ.

Аласанія додав, що якщо один з кандидатів на дебати не зʼявиться, то сума може трохи зменшитися, але час на дебати все одно доведеться витратити, тож як такої економії не вийде.

На питання журналістів щодо ймовірного продажу квитків на дебати кандидатів у президенти, Аласанія відповів, що сама ідея виглядає смішно, але теоретично це міг би робити стадіон.