Активісти: Суд готується відпустити єдиного затриманого у справі Гандзюк — Ігоря Павловського

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Єдиного затриманого підозрюваного у справі про вбивство Катерини Гандзюк — Ігоря Павловського — можуть відпустити під домашній арешт. Про це повідомляють на Facebook-сторінці «Хто замовив Катю Гандзюк».

У повідомленні зазначено, що активістам з власних джерел стало відомо, що на найближчому судовому засіданні, під час якого Ігорю Павловському змінюватимуть запобіжний захід, адвокати проситимуть підозрюваному змінити тримання під вартою на домашній арешт через нібито погіршення стану здоровʼя.

У коментарях під постом навіть відгукнувся генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Прокуратура проти будь-яких змін арешту. Але — як і в випадку з Мангером — суд приймає своє рішення. І ніякий президент його не може змінити. Сподіваюся, що суд почує наші аргументи», — зазначив він.

Пізніше зʼявився новий допис, у якому зазначено, що судове засідання перенесли, але дата та час наразі невідомі.

Хто такий Ігор Павловський і в чому його підозрюють?

Ігоря Павловського суд в Херсоні заарештував без альтернативи застави 12 листопада 2018 року. Він був помічником народного депутата Миколи Паламарчука від БПП. Також Павловський — колишній помічник народного депутата сьомого скликання від «Партії регіонів» Юрія Самойленка.

Його підозрюють у причетності до нападу на активістку та радницю міського голови Катерину Гандзюк. 31 липня 2018 року на неї вилили близько літра кислоти.

Другим підозрюваним у цій справі проходить Олексій Левін, який наразі переховується від слідства за кордоном. В організації вбивства підозрюють голову Херсонської облради Владислава Мангера. Йому інкримінують частину 3 статті 27 (організація вбивства) і частину 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу. За такий злочин передбачено покарання — позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне увʼязнення.

Для реалізації злочину Мангер, за версією слідчих, звернувся до знайомих йому громадян Левіна та Павловського.

  • Голову Херсонської облради Владислава Мангера госпіталізували. Наразі він перебуває в стаціонарі кардіологічного відділення.
  • Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв подав заяву про звільнення. Про це написав активіст ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» Роман Синіцин у Facebook. Як відомо, вони вимагали від президента звільнення членів «Блоку Петра Порошенка» Євгена Рищука та Андрія Гордєєва, яких батько Катерини Гандзюк назвав замовниками вбивства своєї дочки.