Загострення в Лівії: майже 3 тис. осіб залишили передмістя Тріполі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Понад 2,8 тис. осіб залишили передмістя столиці Лівії Тріполі через наступ лівійської армії під керівництвом фельдмаршала Халіфи Хафтара, повідомляє Associated Press.

Гуманітарний координатор ООН з Лівії Марія до Валле Рібейро зазначила, що військові зіткнення в місті заважають аварійно-рятувальним службам надавати допомогу населенню, а також спричинили пошкодження мережі електропостачання.

«Насильство, спровоковане лівійським командувачем, загрожує розпалити громадянську війну в масштабах повстання 2011 року, яке скинуло і вбило колишнього диктатора Муаммара Каддафі», — заявила Марія до Валле Рібейро. Вона попередила, що ескалація насильства також погіршує становище мігрантів, які перебувають у місцях увʼязнення в Тріполі.

  • В результаті загострення збройного конфлікту в Лівії загинули 32 людини. Війська Лівійської національної армії (ЛНА), якими командує фельдмаршал Халіфа Хафтар, і підтримувані ООН війська лівійського уряду національної згоди обмінялися повітряними ударами 7 квітня. Це відбулося через три дні після того, як Хафтар почав наступ, щоб захопити столицю.
  • Раніше сили Хафтара взяли під цілковитий контроль міжнародний аеропорт «Тріполі».