Трамп звільнив очільника секретної служби. Там прогледіли китаянку, яка пробралася в заміську резиденцію президента США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент США Дональд Трамп розпорядився звільнити голову секретної служби США Рендольфа Аллеса, повідомляє CNN з посиланням на джерела в адміністрації.

Як заявила прес-секретар Білого Дому Сара Сандерс, на цій посаді його замінить кадровий агент Джеймс Маррей. Маррей вступить на посаду в травні.

Причина звільнення не пояснюється. Разом з тим ЗМІ повʼязують звільнення з недавнім інцидентом, коли громадянка Китаю зуміла незаконно проникнути на територію заміської резиденції президента США Мар-а-Лаго у Флориді.

Про що йдеться?

За даними ЗМІ, 3 квітня стало відомо, що жінка з двома паспортами Китаю незаконно проникла на територію маєтку президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаго у Флориді.

Юцзин Чжан вдалося переконати охоронців, що вона хоче скористатися місцевим басейном. Після того, як один з охоронців підтвердив, що її прізвище збігається з прізвищем одного з членів клубу, який функціонує на території резиденції, вона потрапила на територію. Там вона пояснила, що прибула для участі у якомусь заході китайсько-американської асоціації під егідою ООН. Вона показала співробітникові безпеки нібито запрошення на подію, однак він не зміг прочитати його, бо текст був китайською мовою.

Після цього її затримали співробітники секретної служби. Під час обшуку у неї знайшли чотири смартфони, ноутбук, жорсткий диск і флешку, на якій нібито зберігалися шкідливі програми.

Під час допиту жінка повідомила, що вона приїхала з Шанхаю у Флориду на прохання свого китайського друга, щоб взяти участь у заході під егідою ООН і спробувати поговорити з членом сімʼї президента про китайські та американські зовнішньоекономічні відносини. Сам Трамп у цей час не був присутній у резиденції.

Дівчині висунуті звинувачення в неправдивих свідченнях, а також незаконному проникненні. Їй загрожує тюремне увʼязнення строком до пʼяти років і штраф до $250 тис.