Справа Гандзюк: заступник голови Херсонської облдержадміністрації Рищук подав у відставку

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Справа Гандзюк: заступник голови Херсонської облдержадміністрації Рищук подав у відставку

Facebook / Євген Рищук

Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук, якого активісти повʼязують зі справою про вбивство Катерини Гандзюк, написав заяву на звільнення. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Я прийшов в ОДА на запрошення Андрія Гордєєва і йду разом з ним. Як мені здається (багато посміються), саме так і повинно бути. Три роки. Три плідні роки спільної командної роботи. Багато зроблено в області та для області», — зазначив він.

Рищук повідомляє, що продовжить працювати депутатом обласної ради.

«Що стосується тої проплаченої маячні під назвою «Хто замовив Катю Гандзюк», можу сказати одне. Я вірю, що рано чи пізно знайдемо справжнього замовника, що стосується мене, я все сказав в СБУ, пройшов поліграф і готовий допомагати всім, хто шукає справжнього замовника», — наголосив чиновник.

  • Голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв подав заяву про звільнення. Він стверджує, що причиною його відставки є «сфабрикований проти нього негатив», який не повинен позначитися на другому турі президентських виборів в Україні.
  • Раніше рух «Хто замовив Катю Гандзюк?» вимагав від президента звільнення членів «Блоку Петра Порошенка» Євгена Рищука та Андрія Гордєєва, яких батько Катерини Гандзюк назвав замовниками вбивства своєї доньки. У лютому генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у слідства немає доказів причетності очільника Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва до вбивства.
  • Журналісти «Слідства.Інфо» оприлюднили відеозапис, у якому підозрюваний у вбивстві Гандзюк Олексій Левін розповів, що до нього з проханням «якось покарати» Гандзюк звертався заступник очільника Херсонської облдержадміністрації Євген Рищук.
  • Замовником вбивства слідство вважає голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 11 лютого йому оголосили про підозру в організації злочину.