Китаянка, яка пробралася в заміський маєток Трампа, мала пристрій для пошуку прихованих камер і тисячі доларів готівкою

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Громадянка Китаю Юйцзин Чжан, яку затримали за незаконне проникнення в заміську резиденцію президента США Дональда Трампа у Флориді, мала при собі безліч електронних пристроїв. Зокрема, поліція знайшла в її готельному номері девʼять флешок, пʼять сім-карт та пристрій для пошуку прихованих камер.

Про це повідомили федеральні прокурори, пише CNN.

Також у її номері знайшли декілька тисяч доларів готівкою та банківські картки на її імʼя.

Жінку затримали та підозрюють у неправдивих свідченнях, а також у незаконному проникненні. Їй загрожує тюремне увʼязнення строком до пʼяти років і штраф до $250 тис.

  • 3 квітня стало відомо, що жінка з двома паспортами Китаю — 32-річна Юйцзин Чжан — незаконно проникла на територію маєтку президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаго у Флориді.
  • Жінці вдалося переконати охоронців, що вона хоче скористатися місцевим басейном. Після того, як один із охоронців підтвердив, що її прізвище збігається з прізвищем одного із членів клубу, який функціонує на території резиденції, вона потрапила на територію. Там вона пояснила, що прибула для участі в заході китайсько-американської асоціації під егідою ООН, якого насправді не існувало.
  • 8 квітня президент США Дональд Трамп розпорядився звільнити очільника секретної служби США Рендольфа Аллеса. ЗМІ повʼязують звільнення з нещодавнім інцидентом, коли громадянка Китаю незаконно проникла на територію заміської резиденції президента США Мар-а-Лаго.