США заборонили вʼїзд 16 громадянам Саудівської Аравії за вбивство журналіста Хашоггі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Сполучені Штати заборонили вʼїзд у країну 16 громадянам Саудівської Аравії, причетним до вбивства опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі. Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США.

На сайті оприлюднено список імен громадян Саудівської Аравії, проти яких Вашингтон вводить візові санкції.

У нього потрапив Махер Абдулазіз Мутреб — співробітник служби безпеки принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана. За даними The New York Times, він був одним з тих, хто вирушив до Стамбула для вбивства Хашоггі.

Також у списку консультант із засобів масової інформації наслідного принца Сауд аль-Кахтані і член королівської гвардії Таар Галеб аль-Харбі.

  • Колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року, після того як зайшов у генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі.
  • У прокуратурі турецького міста заявили, що журналіста задушили, щойно він увійшов до будівлі, після чого його тіло розчленували та знищили.
  • Пізніше видання The Washington Post написало, що, за інформацією ЦРУ, наказ про вбивство Хашоггі віддав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд. Він це заперечує.