Акторка Фелісіті Гофман і ще 12 зіркових батьків визнали себе винними в дачі хабарів за вступ дітей до елітних університетів США

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Зірка серіалу «Відчайдушні домогосподарки» Фелісіті Гофман та ще 12 зіркових американських батьків визнали, що платили хабарі за вступ своїх дітей до престижних університетів. Про це повідомляє CNN.

Гофман визнала себе винною в тому, що заплатила $15 тис. хабара за те, щоб її старша дочка добре склала вступні тести.

«Я повністю визнаю свою провину та з глибоким жалем і соромом за те, що я зробила, я приймаю повну відповідальність за свої дії і прийму наслідки, які випливають з цих дій», — сказала вона.

Фелісіті Гофман загрожує до 20 років увʼязнення. Але з огляду на зізнання покарання може бути значно меншим. Федеральні прокурори проситимуть для неї штраф у розмірі $20 тис. і 12 місяців обмеження волі. Остаточне рішення ухвалить суд.

Також провину визнали Грегорі та Марсіа Ебботт, Джейн Букінгем, Гордон Каплан, Роберт Флаксман, Агустін Хуней-молодший, Марджорі Клаппер, Пітер Ян Сарторіо, Стівен Семпревіво та Девін Слоун, Брюс і Давіна Ісаксон. Усі вони були залучені до тієї ж схеми, що й Фелісіті Гофман.

Провину також визнав колишній тренер із тенісу в Університеті Техасу Майкл Сентер. Він був посередником між батьками та організаторами схеми.

  • 13 березня стало відомо про схему, в яку було залучено близько 30 зіркових батьків у США. Вони платили величезні хабарі, щоб їхні діти вступили в найпрестижніші виші країни.
  • Дві студентки подали в суд на низку університетів США через скандал зі вступом у ці вузи дітей багатих батьків за хабарі. Позов у федеральний суд в Сан-Франциско подали студентки Стенфордського університету Еріка Олсен і Калеа Вудс. Дівчата стверджують, що їм «було відмовлено у справедливій можливості для вступу».
  • Міністерство освіти США розпочало розслідування проти восьми елітних університетів через скандал із зірковими батьками, які давали хабарі. Йдеться про Єльський університет, Університет Вейка Фореста, Університет Сан-Дієго, Стенфордський університет, Джорджтаунський університет, Техаський університет в Остіні, Університет Південної Каліфорнії та Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі.