«На хлібі й воді». Балуха перемістили до штрафного ізолятора в російській колонії

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
«На хлібі й воді». Балуха перемістили до штрафного ізолятора в російській колонії

Facebook / Crimean Human Rights Group

Українця Володимира Балуха, який відбуває покарання в Росії, перевели до штрафного ізолятора №4 російського міста Торжок. Про це повідомляє громадське обʼєднання «Кримська солідарність» із посиланням на адміністрацію колонії.

Як стало відомо, Балуха помістили в ШІЗО ще 4 квітня. Він перебуватиме в ізоляторі до 19 квітня.

За інформацією правозахисників, у штрафному ізоляторі засуджених тримають «на хлібі й воді».

  • 26 березня стало відомо, що український активіст Володимир Балух перебуває в Слідчому ізоляторі №1 російського міста Тверь.
  • ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року в Криму. Працівники ФСБ заявили, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха та правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через те, що відмовився знімати прапор України у дворі свого будинку в Криму. 16 січня 2018 року Балуха визнали винним у зберіганні боєприпасів.
  • Балуха засудили до пʼяти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ — про незаконне зберігання зброї та вибухівки та дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства. 3 жовтня 2018 року «Верховний суд» Криму помʼякшив вирок на місяць.
  • У середині лютого українського політвʼязня Володимира Балуха вивезли в Краснодар. Кримська правозахисна група повідомила, що Балуха з СІЗО Сімферополя етапували в Краснодар у сусідній Росії голодним і без речей.