Порошенко провів закриту зустріч із фракцією БПП. Анонсував нові звільнення та закон про імпічмент

Автори:
Олена Мельник, Марія Жартовська
Дата:

Президент і кандидат на цю посаду Петро Порошенко разом з премʼєр-міністром Володимиром Гройсманом зустрівся з депутатами фракції партії «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді. Вона відбулася увечері 8 квітня і була присвячена другого туру президентських виборів. Про це theБабелю повідомили кілька джерел у фракції БПП.

На закритій зустрічі були присутні близько 100 депутатів. За даними співрозмовників видання, Порошенко був переконливий і говорив, що «перемога за нами». Він розповідав, що поміняв комунікаційну стратегію, пропрацював помилки, і що найближчим часом у Раду буде внесено проект закону про імпічмент президента. Також глава держави анонсував кілька звільнень, проте не назвав конкретних імен.

Крім того, він згадав про звільнення голів Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та Одеської ОДА Максима Степанова.

Премʼєр-міністр Гройсман запевнив нардепів, що Кабмін 9 квітня розгляне подання і проголосує за їх звільнення. Депутати запитували Порошенко, хто ще буде звільнений, але він на це не відповів. «Хотілося б почути більше, ніж він сказав, а саме — назвав прізвища, але цього зроблено не було», — сказав theБабелю один з депутатів, який був присутній на зустрічі.

Парламентарі допускають, що президент звільнить першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка.