Кабмін розгляне звільнення губернатора Одеської області Степанова 10 квітня

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Кабінет міністрів отримав звернення від президента Петра Порошенка про звільнення Максима Степанова з посади голови Одеської обласної державної адміністрації. Документ уряд розгляне 10 квітня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час прес-конференції у Дніпрі.

«Звернення від президента офіційно надійшло в уряд. І уряд його завтра буде розглядати», — сказав Гройсман.

  • 6 квітня президент Петро Порошенко відсторонив від посади главу Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова. Указ з’явився на сайті глави держави 8 квітня. Виконувати обовʼязки очільника Одеської ОДА президент іншим указом призначив заступника керівника облдержадміністрації Сергія Паращенка.
  • Сам Степанов відмовився залишати посаду. Він заявив в Одесі 8 квітня, що указ Порошенка суперечить закону. Він підкреслив, що президент може його звільнити лише за поданням Кабінету міністрів.
  • За даними джерел theБабеля, 8 квітня Петро Порошенко разом із Володимиром Гройсманом провели закриту зустріч із депутатами фракції БПП у парламенті. Глава держави анонсував кілька звільнень, проте не назвав конкретних імен, окрім голів Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та Одеської ОДА Максима Степанова.