Радник Порошенка пояснив, чому на агітаційних плакатах президента зображений Путін

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Штаб президента та кандидата на другий термін Петра Порошенка розмістив на агітаційних плакатах зображення президента Росії Володимира Путіна. На них Порошенко та Путін протиставлені один одному. «21 квітня. Вирішальний вибір!» — написано на плакаті.

Після їхньої появи користувачі соцмереж почали сумніватися в тому, чи борди були розміщені з ініціативи президента.

Джерела у штабі кандидата підтвердили theБабелю, що така агітація справді зʼявилася на їхнє замовлення.

Як пізніше пояснив радник Порошенка Юрій Бірюков, таку форму обрали для того, щоб нагадати українцям про головну загрозу для країни.

«Це ось позиція Петра Порошенка — ми повинні думати про країну. І захищати її, захищати від Путіна. Хоча це комусь не подобається, так», — написав він у Facebook.

Бірюков також зазначив, що прихильники Порошенка «якраз і ідентифікують головну загрозу країни не з Зеленським, а з Путіним».

Користувачі соцмереж публікують фотографії нових білбордів Порошенка та зазначають, що, імовірно, кандидат хотів натякнути на звʼязок опонента Володимира Зеленського з Росією.

Кандидат у президенти, який не пройшов у другий тур, Анатолій Гриценко назвав таку агітацію Порошенка спробою «розколоти країну».

«Такою рекламою і газетами, які вже роздають штаби Порошенка, країну свідомо розколюють навпіл», — написав він у Facebook.

  • Національний екзит-пол опублікував результати опитування «портрета виборця». Опитування проводив консорціум — фонд «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова. Загалом у Національному екзит-полі опитали 19 453 виборців на 400 дільницях в усій Україні.
  • Президент Петро Порошенко заявив, що був здивований пропозицією кандидата в президенти Володимира Зеленського здати аналізи на алкогольну та наркотичну залежність. Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.