Суд відмовився визнати білборди з цитатами Порошенка в Херсонській області незаконною агітацією

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Херсонський міський суд відмовився визнати незаконною агітацією білборди з цитатами президента Петра Порошенка, зокрема про отримання Томосу про автокефалію Православної церкви України. Про це зазначається в матеріалах суду.

На початку квітня суди розглянули низку адміністративних матеріалів, складених поліцією на осіб, які розміщували в лютому в Херсонській області білборди з написами «Реальні справи, а не брехливі обіцянки» і «Томос для України».

Поліція зазначила, що ці білборди є передвиборною агітацією, але на них не вказані вихідні дані, зокрема особа, відповідальна за їх друк та тираж, що порушує закон. Правоохоронці просили суд оштрафувати осіб, які розмістили ці білборди.

Суд не побачив у цій ситуації порушення закону, зазначивши, що однією з обовʼязкових ознак передвиборної агітації є характер матеріалів, який повинен спонукати виборців голосувати або не голосувати за певного кандидата в президенти.

«Під час дослідження в ході судового розгляду доданого в протокол фотозображення встановлено, що на плакаті не міститься елементів передвиборної агітації в розумінні Закону «Про вибори Президента України», а фактично зображене гасло політичної партії», — сказано в постанові суду.

  • Штаб президента та кандидата на другий термін Петра Порошенка розмістив на агітаційних плакатах зображення президента Росії Володимира Путіна. На них Порошенко і Путін протиставлені один одному. «21 квітня. Вирішальний вибір!» — написано на плакаті. Ці білборди викликали негативну реакцію українського суспільства.