LIGA.net. представила 10 кроків Зеленського в разі перемоги на виборах і назвала майбутнього генпрокурора та голову СБУ. У штабі все спростували

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У разі обрання президентом Володимир Зеленський не збирається вести переговори з представниками «ЛДНР» і планує усунути Віктора Медведчука з переговорного процесу між Україною і Росією.

Про це розповіли експерти команди кандидата в президенти Володимира Зеленського Руслан Стефанчук і Данило Гетманцев, пише LIGA.net.

Також Зеленський планує розширити переговори в Нормандському форматі, запросивши Велику Британію і США. Перші офіційні зустрічі планують провести з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Емманюелем Макроном і президентом США Дональдом Трампом.

Також експерти команди розповіли про ймовірні призначення на ключові посади в країні, якщо президентом стане Зеленський.

«Неофіційно співрозмовники LIGA.net називають такі імена: [міністр] МЗС — екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, ГПУ — екс-прокурор США Марта Борщ або екс-голова Національного антикорупційного управління Румунії Лаура Ковеші, СБУ Ігор Смєшко», — йдеться в редакційному матеріалі LIGA.net.

Офіційно прізвища обіцяють назвати до 19 квітня.

Також у планах Зеленського — «усунути конкуренцію між Міноборони і Генштабом», призначити «чесних суддів» Вищого антикорупційного суду, запропонувати закони про медіацію і народовладдя. Але подробиці в штабі не розголошують.

Що кажуть у штабі Зеленського?

У кандидата Зеленського висновки видання LIGA.net. спростували. «У ЗМІ зʼявилася інформація про призначення, які Володимир Зеленський нібито планує після перемоги на виборах президента України. Ці повідомлення ґрунтуються на домислах і припущеннях. Ніяких кадрових рішень у команді Володимира Зеленського не приймали. Більше того, вони не будуть кулуарними, адже не дарма ж ми питали українців, кого вони хотіли б бачити на ключових посадах», — йдеться в заяві штабу.

У штабі наголосили, що зараз відбирають кандидатури для призначення на державні посади.