Кабмін розширив список санкційних товарів з Росії. У нього додалися скляні банки і формалін

Дата:
Кабмін розширив список санкційних товарів з Росії. У нього додалися скляні банки і формалін

Josh Graciano / Flickr

Кабінет міністрів доповнив список російських товарів, які заборонено ввозити в Україну. Постанову про зміни в «санкційний» список, прийнятий у 2015 році, представляв на засіданні уряду перший віце-премʼєр Степан Кубів.

Під заборону потрапили банки для консервування, стерилізаційні банки, пляшки з безкольорового та кольорового скла ємністю від 0,15 л до 2,5 л, а також скляні ємності для продуктів і напоїв різної місткості.

Крім того, Кабмін заборонив ввезення на митну територію України формаліну, карбамідно-формальдегідного концентрату і смол, пружин для візків вантажних вагонів, електроапаратури для комутації або захисту електричних кілець (реле) у пристроях залізничної автоматики.

Заборона вводиться у відповідь на обмежувальні дії Росії.

  • Ембарго на тисячі категорій російських товарів було введено Україною у відповідь на рішення уряду Росії встановити заборону з 1 січня 2016 року на товари з України. Постанови про мита і ембарго на російські товари Кабмін продовжує кожен рік, починаючи з 2016 року.
  • У перелік російських товарів, які потрапили під українське ембарго, входять мʼясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні вироби, молочні продукти, кава, чай, горілка, пиво, сигарети, кондитерські вироби, корми, низка хімікатів (у тому числі й деякі мінеральні добрива) та залізничне обладнання.
  • Україна зніме ембарго на товари з Росії «після припинення застосування РФ дискримінаційних та/або недружніх дій щодо України».