Пєсков пообіцяв уточнити, чи погоджував Медведчук з Москвою «план-концепцію» врегулювання конфлікту на Донбасі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

У Кремлі пообіцяли зʼясувати питання погодження плану Медведчука стосовно Донбасу. Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у відповідь власному кореспонденту УНІАН в Росії.

Пєсков заявив, що уточнить, чи погоджував очільник політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук з Москвою «план-концепцію» врегулювання конфлікту на Донбасі, згідно з якою захоплені частини Донецької і Луганської областей повернуться в Україну на правах «автономії». «Чесно кажучи, для мене це нова інформація», — сказав прес-секретар Путіна на брифінгу.

Пєсков не уточнив, чи зустрічався Путін з Медведчуком найближчим часом.

«Це я залишаю без коментарів, а що стосується першого питання, мені потрібно уточнити», — заявив Пєсков.

  • 9 квітня в інтервʼю телеканалу «112 Україна» Медведчук заявив, що самопроголошені «ДНР» і «ЛНР» попередньо погодилися на план-концепцію його політсили, що передбачає їх автономію в складі України. За його словами, попередню згоду вже дали Донецьк, Луганськ і Москва.
  • У Москві 22 березня відбулася зустріч премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, голови «Газпрому» Олексія Міллера, Віктора Медведчука і Юрія Бойка. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше від нинішньої ціни і продовжити транзит через Україну на базі чинного контракту.
  • Через візит у столицю Росії кандидата у президенти від «Опозиційної платформи — За життя» Юрія Бойка та очільника політради партії Віктора Медведчука порушено кримінальну справу стосовно працівників Держприкордонслужби та Державіаслужби.
  • Кабінет Міністрів 3 квітня закрив чартерні (нерегулярні) авіарейси в Росію. Під заборону потрапили всі прямі рейси за винятком необхідних для роботи місій ООН, ОБСЄ та Червоного хреста.