«Це апріорі неможливо». Медведчук сумнівається у можливості вивести його з переговорів стосовно Донбасу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук вважає, що вивести його з переговорного процесу про врегулювання ситуації на Донбасі неможливо. Про це він пише в колонці на сайті телеканалу «112 Україна».

Так Медведчук відреагував на матеріал видання LIGA.net, де йшлося, що кандидат у президенти Володимир Зеленський у разі перемоги на виборах планує усунути його з переговорного процесу між Україною і Росією.

«Петро Порошенко ніколи не призначав Віктора Медведчука на роль «парламентера» з РФ. Я займався перемовинами між Україною і Росією виключно на прохання президента України і робив це в інтересах країни, а не її президента. Тому вивести мене з «переговорного процесу» апріорі неможливо», — пише Медведчук.

Він також заявив, що з травня 2018 року не бере участі в засіданнях гуманітарної підгрупи в Мінську, «оскільки знав, що чинна влада не збирається виконувати досягнуті домовленості і займатися звільненням наших громадян».

«Я... відмовився брати участь у засіданнях гуманітарної підгрупи. Для мене стало очевидним, що українці, які сьогодні утримуються в Донецьку і Луганську, київській владі не потрібні», — додає він. Медведчук також зазначив, що всі переговори з керівництвом РФ він веде винятково як голова політради партії.

  • У Кремлі пообіцяли уточнити питання, чи погоджував Медведчук із Москвою «план-концепцію» врегулювання конфлікту на Донбасі, згідно з якою захоплені частини Донецької та Луганської областей повернуться до України на правах «автономії».
  • У Москві 22 березня відбулася зустріч премʼєр-міністра РФ Дмитра Медведєва, очільника «Газпрому» Олексія Міллера, Віктора Медведчука та Юрія Бойка. На зустрічі глава «Газпрому» заявив про готовність продавати Україні газ на чверть дешевше від нинішньої ціни і продовжити транзит через Україну на базі чинного контракту.