Стрільба у Княжичах: Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт проти пʼятьох працівників поліції

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно пʼятьох працівників Нацполіції, які у грудні 2016 року організували і відкрили стрілянину у селі Княжичі (Київська область), в результаті якої були вбиті четверо правоохоронців.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні затверджений прокурором і 10 квітня 2019 року направлений у Броварський міськрайонний суд Київської області», — йдеться у повідомленні.

Слідство також вважає, що дії працівників Нацполіції завдали матеріальних збитків на суму понад 3 млн грн, оскільки пошкоджено майно та службові авто правоохоронців.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років, а двом з них у вигляді довічного увʼязнення.

  • У ніч на 4 грудня 2016 року в Київській області, в селищі Княжичі під час спецоперації із затримання банди грабіжників між правоохоронцями сталася стрілянина — працівники карного розшуку разом із спецпідрозділом КОРД планували затримати зловмисників в одному з приватних будинків, коли на сигналізацію приїхала поліція охорони. Один з працівників охорони застрелив бійця КОРДу, після чого при вогні у відповідь були вбиті по двоє поліціянтів з оперативного та охоронного підрозділу.
  • У лютому Печерський районний суд Києва скасував останнє зобовʼязання, покладене на фігуранта справи про стрілянину у Княжичах, полковника поліції, екс-начальника карного розшуку ГУ Нацполіції в Києві Леоніда Куряту.