«Укрзалізниці» дозволили не пускати до вагонів пасажирів з багажем понад 50 кг

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство інфраструктури заборонило перевезення пасажирами багажу понад 50 кг. Про це йдеться у наказі №74 про зміни у правилах перевезення пасажирів і багажу, який набув чинності 9 квітня.

Згідно з документом, пасажирам дозволено безкоштовно провозити багаж вагою до 36 кг. За перевищення ваги до 14 кг багаж доведеться оплатити як окреме місце у вагоні.

Крім цього, згідно з правилами, кожному пасажиру, окрім ручної поклажі, дозволено безкоштовно перевозити портфель, дамську сумку, лижі та палиці до них, сноуборд, вудилища, фотоапарат, відеокамеру та інші дрібні речі, які за своїми розмірами можна розташувати на місцях, призначених для ручної поклажі.

Також за рахунок норми ручної поклажі дозволяється перевозити дитячі коляски, велосипеди в розібраному та запакованому стані (але не більше одного). У поїздах «Інтерсіті» та «Інтерсіті +» перевозити велосипеди забороняється, якщо немає місць для їхнього розташування. Також в цих поїздах перевірка документів і проїзних може здійснюватися вже після посадки пасажирів.