«Тренування в радянському стилі». Викладачів балетної школи Віденської опери звинуватили в насильстві над учнями

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Балетна школа при Віденській національній опері опинилася в центрі скандалу після звинувачень у знущаннях викладачів над учнями, пише The Guardian.

За даними журналістського розслідування, учнів в академії били, штовхали, дряпали до крові, тягали за волосся та ображали. Крім того, деяких учнів довели до харчових розладів на кшталт булімії чи анорексії.

Директор опери Домінік Меєр повідомив, що вчителя, обвинуваченого в більшості випадків насильства, попередили про неналежну поведінку два роки тому і врешті решт у січні звільнили.

Колишня прима-балерина Габріель Хаслінгер розповіла, що звільнений викладач був росіянином з походження й привіз до школи «тренування в радянському стилі».

Другого викладача звинуватив у сексуальному насильстві один із учнів школи. Зараз розслідуванням цього факту зайнялася прокуратура Відня, а сам викладач відсторонений.

  • Папа Франциск 29 березня ухвалив закон про захист дітей від сексуального насильства у Ватикані та інших установах Святого Престолу в Римі, а також у його дипломатичному корпусі в усьому світі.