«Це норма закону». Голова ЦВК не бачить можливості продовжити через Песах роботу виборчих дільниць 21 квітня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпарчук сумнівається у можливості продовжити час голосування у другому турі президентських виборів 21 квітня, про що просив головний рабин України Моше Реувен Асман. Про це вона розповіла в ефірі «Українського радіо».

«Можу сказати одне: на жаль, закон встановлює дуже конкретні норми щодо часу голосування. Це норма закону, а не рішення ЦВК», — сказала вона.

При цьому Сліпачук нагадала, що за законом усіх, хто до 20:00 прийшов на дільницю, але не встиг проголосувати, зобовʼязані запустити в приміщення й дати можливість проголосувати.

«Інших можливостей закон не встановлює. Те, що на 21-е припадає стільки релігійних свят — це певним чином питання, я його розумію. Лист надійде до ЦВК і ми, безумовно, будемо його розглядати і думати, як відповісти. Але я все ж прошу наших громадян звернути увагу, що закон передбачає умови здійснення волевиявлення в день голосування, у тому числі щодо часу голосування», — підкреслила вона.

  • 9 квітня головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман закликав ЦВК продовжити роботу деяких виборчих дільниць у день другого туру виборів президента у звʼязку зі святом Песах. Він пояснив, що під час свята за іудейськими законами заборонена будь-яка робота до появи зірок.
  • Окрім Песаху, 21 квітня католики святкуватимуть Пасху, а православні — Вербну неділю.