CNN: Глава Amazon зустрінеться з федеральними прокурорами, щоб обговорити «злам» його телефона

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
CNN: Глава Amazon зустрінеться з федеральними прокурорами, щоб обговорити «злам» його телефона

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Глава найбільшого у світі онлайн-рітейлера Amazon Джефф Безос зустрінеться цього тижня з федеральними прокурорами в Нью-Йорку у справі про вимагання та «злам» його телефона.

Про це пише CNN з посиланням на джерела, які обізнані з ситуацією.

Зустріч свідчить про те, що прокуратура серйозно зайнялася розслідуванням того, що за «зламом» телефона Безоса може стояти влада Саудівської Аравії, пише видання.

Раніше керівник служби безпеки Безоса Гевін де Беккер заявив, що телефон його керівника «зламала» Саудівська влада.

  • На початку січня глава корпорації Amazon Джефф Безос розлучився зі своєю дружиною Маккензі після 25 років шлюбу. Після цього американський таблоїд National Enquirer опублікував серію матеріалів про роман Безоса з американською телеведучою Лорен Санчес, а також їхні спільні фотографії та приватне листування. За даними NE, вони кілька разів таємно зустрічалися в пʼятизіркових готелях.
  • Сам Безос 7 лютого опублікував листування з представником видавництва American Media, яке випускає таблоїд National Enquirer, і звинуватив його у шантажі. Володіє таблоїдом видавець Девід Пекер, який приятелює з президентом Дональдом Трампом. Безос, зі свого боку, є власником видання The Washington Post, налаштованого опозиційно щодо Трампа. Розслідувати, як таблоїд отримав його листування, Безос найняв Гевіна де Беккера — фахівця з безпеки публічних персон.
  • За інтимні фотографії та листування засновника Amazon Джеффа Безоса американський таблоїд National Enquirer заплатив $200 тисяч. Компромат на найбагатшу людину світу журналістам передав Майкл Санчес — брат коханки Безоса, телеведучої Лорен Санчес. Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела.