The New York Times: Колишнього радника Обами Грегорі Крейга можуть звинуватити в роботі на Януковича

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Радника екс-президента США Барака Обами Грегорі Крейга можуть звинуватити у звʼязках з проросійською владою в Україні. Йдеться про 2012 рік, коли президентом був Віктор Янукович.

Як пише The New York Times із посиланням на адвокатів Крейга, найближчим часом йому можуть оголосити офіційне обвинувачення.

Скоріше за все, Грегорі Крйга звинуватять у поданні неправдивих відомостей Міністерству юстиції США у 2012 році та лобіюванні інтересів Януковича, пише видання.

Крейг може стати першим представником Демократичної партії, якого звинуватять у звʼязках із проросійськими силами, пише видання.

Справа проти нього виникла під час розслідування, яке проводив Роберт Мюллер щодо російського втручання в американські вибори 2016 року.

  • Прокурори США 24 лютого передали до суду проект меморандуму, в якому детально описується співробітництво Пола Манафорта та колишнього президента України Віктора Януковича. У ньому також фігурує Юлія Тимошенко.
  • Суд у Вашингтоні виніс черговий вирок колишньому голові передвиборчого штабу Дональда Трампа Полу Манафорту та засудив його до трьох з половиною років позбавлення волі. Манафорта визнали винним у змові проти США та незаконному лобіюванні інтересів колишнього президента України Віктора Януковича.
  • Колишній президент Віктор Янукович вивів із України $3,6 млн через один із найбільших шведських банків — Swedbank. Янукович виводив гроші у 2011 році, коли був президентом. Для цього він використав рахунок Swedbank у Литві, а кошти переводив через офшорну компанію Vega Holding Limited.