Борди Порошенка з Путіним знімають по всій Україні. Це централізоване рішення штабу

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Борди Порошенка з Путіним знімають по всій Україні. Це централізоване рішення штабу

Facebook / Спартак Головачев

Рекламні борди, на яких Петро Порошенко протиставляє себе президенту Росії Володимиру Путіну, почали знімати та переклеювати на подібні, але без зображення очільника РФ. Про це theБабелю повідомили співрозмовники у штабі Порошенка.

«Це було централізоване рішення штабу. Реакція місцевих штабів виявилася неоднозначною», — заявив співрозмовник.

Фото заміни бордів почали постити користувачі в соціальних мережах.

«Були борди з Путіним. Стали борди без Путіна. Швидко виправили. Молодці. Якщо б так Порошенко слухав і реагував на запити суспільства всі 5 років. То виграв би вибори без проблем», — пише депутат Дніпровської міської ради від «Самопомочі» Олександр Купрієнко.

Журналіст Іван Яковина пише про те, що у штабі Порошенка змінилася концепція.

«Віддані прихильники Порошенка останні два дні дуже жорстко відстоювали думку, що борди з Путіним — це своєчасна, розумна та корисна ідея. Його штаб вранці 10 квітня навіть провів пресуху на тему «Чому ми не дебіли, як деякі тут подумали». Загалом, серйозно встали на захист рекламної кампанії з путінською фізіономією. А тут — бац! Концепція змінилася. І мені знову цікаво вислухати версію», — пише журналіст.

Голова Ради громадського контролю НАБУ Галина Янченко виклала фото, на якому невідомі домалювали на борді з Порошенком і Путіним знак рівності.

«Нивки», без Фотошопу. Чорні політтехнології, нагнітання страху та істерії повернулися бумерангом», — пише активістка.

  • 9 квітня штаб президента та кандидата на другий термін Петра Порошенка розмістив на агітаційних плакатах зображення президента Росії Володимира Путіна. На них Порошенко і Путін протиставлені один одному. «21 квітня. Вирішальний вибір!» — написано на плакаті. Юрій Бірюков зазначив, що таку форму обрали для того, щоб нагадати українцям про головну загрозу для країни.
  • Національний екзит-пол опублікував результати опитування «портрета виборця». Опитування проводив консорціум — фонд «Демократичні ініціативи» імені І. Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Центр Разумкова. Загалом у Національному екзит-полі опитали 19 453 виборців на 400 дільницях по всій Україні.