Сімʼї українських політвʼязнів пікетували посольство Німеччини з вимогою не скасовувати санкції проти Росії

Автор:
Тетяна Безрук
Дата:
Сімʼї українських політвʼязнів пікетували посольство Німеччини з вимогою не скасовувати санкції проти Росії

«Бабель»

11 квітня «Обʼєднання родичів політвʼязнів Кремля» і правозахисники пікетували у Києві посольство Німеччини з вимогою не допустити скасування європейських санкцій проти Росії.

За словами учасників акції, німецькі депутати від партій «Християнсько-демократичний союз Німеччини» та «Соціал-демократичної» надіслали президенту ПАРЄ лист із проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушників при затвердженні їх повноважень.

«Бабель»

Активісти стверджують, що таким чином Росія отримає індульгенцію на всі злочини проти людяності, порушення прав людини, переслідування і незаконне увʼязнення громадян України, які вона чинить з 2014 року, з початку агресії проти України.

«Бабель»

«Санкції — це єдиний спосіб тиску на Росію сьогодні, і це наша велика надія, що Росія коли-небудь здасться і відпустить наших рідних додому. Ми закликаємо Німеччину не намагатися стерти злочин Росії проти наших родичів», — заявив у коментарі для theБабеля голова «Обʼєднання родичів політвʼязнів Кремля» і брат політвʼязня Євгена Панова Ігор Котелянець.

Родичі передали в посольство Німеччини лист із пропозиціями розпочати переговори з Російською Федерацією щодо звільнення українських політвʼязнів, підтримки на рівні ЄС прийняття EU Global Human Rights Act для створення тиску на російських чиновників і вимоги дотримуватися прав і свобод незаконно увʼязнених громадян України в Росії.